tortilla (wraps, etc.)

  • Pin it! Print

    Tortillapizza

    tortillapizza

     

    Het is niet de eerste keer dat ik jullie een pizza serveer, waarvan de bodem een bloemtortilla is, maar deze is toch weer een beetje anders. Omdat zo’n tortilla flinterdun is, is de pizza sneller klaar en ook minder zwaar. Ideaal om restjes te verwerken of als je even geen tijd of zin hebt om zelf deeg te maken.  

     

    Bloemtortilla’s

    Pasata (gezeefde tomaten of tomaten uit blik)

    Artisjokhartjes

    Gekookte ham (in reepjes)

    Mozzarella (in plakjes)

    Olijven (groen of zwart)

    Oregano

     

    Verwarm de oven op 200°. Bestrijk de bloemtortilla’s met de pasata, verdeel hierover de ham, artisjokhartjes, olijven en tenslotte de plakjes mozzarella. Strooi er rijkelijk oregano over. Leg de pizza op een bakplaat, schuif die in het midden van de oven en bak ze 6 à 8 minuten of tot de kaas gesmolten is.  

  • Pin it! Print

    Croque Monsieurwrap voor haastige koks

    croque monsieurwrap

     

    Het neemt niet veel tijd in beslag om een croque monsieur te maken, maar deze wrap is zo klaar. Ideaal als snelle lunch of als een hartig tussendoortje.
     

    Bloemtortilla’s
    Plakjes Gouda of kaas naar keuze
    Plakjes gekookte ham

    Bijkomende vulling naar keuze (ananas, tomaat, etc.)
    Ketchup, sla, zilveruitjes, etc.
     

    Verhit een koekenpan zonder olie en leg hierin een bloemtortilla, laat ca. 1 minuut verwarmen en draai hem daarna om. Verdeel over 1 helft de kaas en leg daarop de ham en verwarm verder tot de kaas gesmolten is, let wel op dat je de onderkant niet laat aanbranden. Rol de tortilla op, halveer hem en serveer met garnituur naar keuze.  

  • Pin it! Print

    Salade in een puntzak

    P1040290


     

    Bij zomerse temperaturen hebben we meestal behoefte aan lichte gerechten zoals salades. Als je niet genoeg hebt met enkel een salade, dan kan je daar brood bij eten of zoals hier een bloemtortilla. Het voordeel van de tortilla is dat je deze tot een puntzak kunt vouwen om vervolgens naar keuze te vullen. 

    Dubbelvouwen kan ook.

    P1030599

  • Pin it! Print

    Warme Italiaanse wrap

    P1040275


    Ik heb al eerder geschreven dat je met bloemtortilla’s 101 kanten uit kunt. Er ligt dan ook altijd een pakje in mijn voorraadkast, handig voor als je even geen tijd hebt. Je kunt de tortilla’s frituren, als pizzabodem gebruiken, vullen, oprollen, dichtvouwen, warm, koud, zoet of hartig eten. Dit is een warme, Italiaans getinte wrap. Je kunt er ook een croque monsieurversie van maken.
     

    Voor 1 stuk

    1 grote bloemtortilla
    ½ bolletje mozzarella (in plakjes)
    3 zongedroogde tomaten op olie

    1/2 tomaat (in plakjes)
    1 plak parmaham (of andere ham)
    4 blaadjes verse basilicum

     
    Zet een droge pan op het vuur en leg de tortilla erin, laat aan 1 zijde lichtjes bruinen (ca 2 min.). Draai de tortilla om en leg in het midden over bijna de volledige lengte de mozzarellaplakjes, leg hierop de tomaatjes, ham en basilicum en laat weer ca 2 minuten bruinen en warmen tot de mozzarella gesmolten is. Haal de tortilla uit de pan en rol hem op.       
  • Pin it! Print

    Pizzawrap

    pizzawrapof tortilla pizza, als het kind maar een naam heeft.  Ik koop regelmatig kant en klare bloemtortilla’s, omdat ze zo veelzijdig zijn.  Naast de typisch Mexicaanse gerechten zoals, burrito, quesadilla, enchilada, taco etc., kun je ze verwerken tot aperitiefhapjes, grillen of frituren.  Je kunt ze in repen snijden, frituren en bestrooien met poedersuiker en serveren als zoet tussendoortje of zoals in dit recept omtoveren tot pizza.  Het is een goede manier om je restjes te verwerken en bovendien lichter dan een echte pizza.  Je hebt verschillende maten, voor dit recept heb ik de kleinste tortilla’s gebruikt.   

    Bloemtortilla’s
    Gepelde tomaten in blokjes (blik) of pasata (tomatensaus)
    Mozzarella of Parmezaan
    Oregano
    Rucola
    Olijfolie of chiliolie 

    Beleg naar keuze:
    Ham
    Olijven (ontpit)
    Artisjokhartjes
    Gedroogde tomaatjes
    Tonijn
    Enz.  

     

    pizzawrap2Verwarm de oven voor op 220°.  Bestrijk de tortilla’s met een laagje tomatensaus, beleg ze vervolgens naar keuze. Werk af met de kaas en strooi er gedroogde oregano over.  Bak de tortillapizza’s gedurende 6 minuten of tot de kaas gesmolten is in het midden van de oven.  Haal ze uit de oven en beleg ze met de rucola, besprenkel met een beetje olijfolie of chiliolie, vouw ze op en serveer.