pasta

 • Pin it! Print

  Linguine met vongole Veraci en mosselen

  Laatst genoot ik van een korte vakantie in Puglia, het uiterste Zuiden van Italië. Ik was er voor de derde keer en ik kan je verzekeren dat ik nergens zo’n lekkere mosselbereidingen at als daar. Natuurlijk eet je hier ook heerlijke mosselen, maar om de één of andere reden smaken ze ginds net iets beter. Het zal de zon en de vakantiesfeer zijn. Naast mosselen natuur met hooguit wat tomaatjes, eet je ze rauw, maar ook in pasta- en rijstbereidingen of in een gerecht met aardappelen en rijst (Tiella). Mijn man, die dol is op mosselen at tijdens onze vakantie vorig jaar elke dag mosselen en thuis staan ze tijdens het seizoen vaak op het menu.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Tagliolini met zeekraal, groene mini asperges en zalmballetjes

  Zalm behoort niet tot mijn favoriete vissen, tenzij in burgers, gerookt of rauw. Voor dit gerecht vormde ik verse zalm om tot zalmgehaktballetjes. Hetzelfde principe als voor de zalmcakes of zalmburgers die ik al eerder maakte. Ik speelde met de citrus smaken van verbena, melisse, opgelegde citroen en verse limoen. Ze brengen een leuk evenwicht tegen de zilte smaak van de zeekraal en vis. De zalmgehaktballetjes kunnen ook als hapje geserveerd worden met een frisse yoghurtdressing.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Eendenborst met pompoenravioli

  Ravioli met pompoen en Amarettikoekjes is een klassieker uit de Italiaanse keuken, die normaal met salieboter geserveerd wordt. In dit recept laat ik de salieboter achterwege en vervang ik die door een jus op basis van wildfond en sinaasappelsap, zodat je een samenhang krijgt met de eend. Zelf pasta maken is een beetje tijdrovend, maar resultaat mocht er zeker zijn. Dit gerecht werd erg gesmaakt.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Linguine met vegetarische gehaktballetjes en tomatensaus

  Eigenlijk ben ik niet zo’n voorstander van vleesvervangers, tenzij je ze zelf maakt. Ik experimenteerde daarom met champignons en noten en kwam tot dit lekkere resultaat. Mijn man was er helemaal weg van en hij is alles behalve een vegetariër.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Fusilli met aubergine

  Wij eten zeker één keer per week pasta. Het is zo veelzijdig en snel klaar. Ideaal om restjes te verwerken. Omdat ik graag pittig eet voegde ik op het einde een beetje salsa del diavolo, dat is een pittig goed op basis van pepers. Eigenlijk een Italiaanse versie van sambal oelek.

  Lees meer...