ONTDEK ONZE NIEUWE BLOG WWW.CULINAIR-ATELIER.COM - Page 5

  • Pin it! Print

    Oosters varkenshaasje

    Een beetje van dit. Een beetje van dat. Zo maak ik meestal een marinade. Ik trek de voorraadkast open en combineer de ingrediënten waarvan ik weet dat ze bij elkaar passen, zonder de smaakbalans uit het oog te verliezen. Deze marinade is Chinees geïnspireerd en het beste resultaat krijg je wanneer je het vlees een nacht laat marineren, maar na acht uur heb je ook al een goed resultaat. Ik serveerde het met broccoli, sojascheuten en shiitake in oestersaus. 

    Lees meer...

  • Pin it! Print

    Nasi goreng vegetarisch

    Het is weer tijd voor een vegetarisch gerecht. Ondanks dat hier regelmatig gerechten met vlees verschijnen eet ik meestal wel vegetarisch. Ik laat dan gewoon het vlees weg en eet een extra portie groenten of paddenstoelen. Omgekeerd bak ik bij vegetarische gerechten voor mijn man soms een stukje vlees. Bij deze nasi goreng kreeg hij kipsatés. Nasi goreng betekent eigenlijk gebakken rijst en je kunt het als hoofdgerecht of als bijgerecht serveren. Je kunt er heel gemakkelijk restjes in verwerken. Geef er voor een echte Indonesische nasi goreng eventueel gebakken uitjes bij, een spiegelei, atjar (zoetzure groenten), sambal (smaakmaker op basis van pepers), kroepoek en pindasaus. Voor een niet vegetarische versie kan er saté bij of gebraden kip. 

    Lees meer...

  • Pin it! Print

    Lamskoteletten met spruitenstamppot en mosterdsaus

    Ik ben dol op spruiten en meestal stoom ik ze. Vervolgens warm ik ze op in een klontje boter met peper, zout en nootmuskaat. Laatst verwerkte ik een restje tot stamppot en serveerde die met lamskoteletten en een zacht mosterdsausje. Een alledaags, maar lekker gerecht.

    Lees meer...

  • Pin it! Print

    Coquille met een coulis van waterkers

    Zaterdag kwamen er vrienden eten en voor één keer stond ik niet achter het fornuis. Mijn man had zin om een namiddag te kokkerellen en koos twee gerechten uit op de site VTM koken.

    Als voorgerecht maakte hij langoustines met tartaar van tomaat en wakamé met espuma van olijfolie en limoen. Het hoofdgerecht was zeebaarsfilet met venkel, geplette aardappelen en limoenmousseline. Zowel onze gasten als ikzelf vonden het super lekker. Hij had meer dan zijn best gedaan om ons culinair te verwennen. Omdat ik het niet kon laten toverde ik twee amuses op tafel met ingrediënten die ik huis had. Twee klassiekers, één met avocado en gerookte zalm en deze coquille met een coulis van waterkers. Het waren twee eenvoudige, maar lekkere starters.

    Lees meer...

  • Pin it! Print

    Stoofvlees

    Op verzoek van mijn wederhelft, die vond dat ik de laatste tijd iets teveel exotisch kookte, heb ik nog eens een oervlaams gerecht gemaakt. Stoofvlees met frieten en een frisse salade. Ik eet niet zo graag fruit in mijn hartige gerechten, maar een beetje appel of sinaasappel vind ik wel lekker in een salade. Hier combineerde ik veldsla, witlof, sinaasappel en hazelnoot. De peperkoek i.p.v. brood geeft een kruidige toets aan de stoverij.

    Lees meer...