ONTDEK ONZE NIEUWE BLOG WWW.CULINAIR-ATELIER.COM - Page 3

 • Pin it! Print

  Tajine met feta en lamsgehaktballetjes, tuinbonen en ei

  Het was alweer even geleden dat ik nog tajine had klaargemaakt. Mijn tajine van Le Creuset stond dan ook helemaal achteraan in mijn kast verscholen. Ik ben nochtans dol op eenpansgerechten en vooral op de fantastische smaak en geur van specerijen. Het woord tajine slaat zowel op de specifieke pot met kegelvormig deksel, als op het gerecht dat erin wordt klaargemaakt. Naast een gietijzeren tajine met aardewerken deksel, bezit ik eveneens een volledig aardewerken exemplaar. Dat gebruik ik enkel voor ovenbereidingen. Normaal gezien experimenteer ik er op los. Ditmaal gebruikte ik het kookboekje Tajines van Le Creuset als leidraad, maar gaf het mijn eigen invulling door de gehaktballetjes te vullen met feta, tuinbonen toe te voegen en de kruiding aan te passen.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Big Green Egg’s Flavour Fair Belgium 29 mei 2016

  De allereerste Big Green Egg’s Flavour Fair Belgium belooft een exclusief en inspirerend event te worden, naar internationaal voorbeeld. Tientallen enthousiaste chef-koks en hun teams zullen de gasten laten proeven van de lekkerste bereidingen op de Big Green Egg en laten zien hoe zij deze klaarmaken. Alvast bevestigd zijn Dennis Broeckx van l’Epicerie du Cirque, groentenchef van het jaar Seppe Nobels, David Martin van La Paix en de NorthSeaChefs.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Caesar salad with a twist

  In 2007 postte ik al een recept voor Caesar Salade. In die tijd was de salade hier nog niet zo bekend, nu is hij niet meer weg te denken. Ik kreeg het originele recept van een Amerikaanse kennis, maar het kreeg doorheen de jaren mijn eigen touch. Vandaag maakte ik deze knapperige salade met ijsbergsla i.p.v. Romeinse sla en de kip marineerde ik deze keer zoals ik dat normaal bij kip tandoori doe. Namelijk in een marinade van yoghurt, specerijen en citroen. Het resultaat is lekkere zachte kip met pit.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Lamfilet, mediterrane groenten en couscous

  Lam en couscous zijn een perfecte match. De groenten vormen eigenlijk de basis voor een ratatouille, maar ik maakte er een andere versie van. Een deel van de aubergine ging in de groentemengeling, de rest werd gefrituurd tot chips en de tomaatjes werden gegrild. De lamsjus is een vereenvoudigde versie op basis van kant-en-klare fond.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Warme salade van spitskool, baby kale, spek en aardappel

  Allemaal ingrediënten voor een ouderwetse stamppot, maar net iets anders gebracht. Bovendien heel snel klaar en een ideaal doordeweeks gerecht. Ik gebruikte kokosolie, die heel neutraal smaakt zodat alle andere ingrediënten goed tot hun recht komen. Kale ofwel boerenkool is hot en een nieuwe super food. Tegenwoordig te koop als jonge kool. De blaadjes zijn zo zacht dat ze perfect als salade gegeten kunnen worden.

  Lees meer...