ditjes en datjes ...

 • Pin it! Print

  Het kookgenootschapmenu

  Moe, maar voldaan lig ik in mijn zeteltje. Gisterenavond zat het achtkoppig kookgenootschap bij ons aan tafel. Acht goede vrienden die elkaar regelmatig uitnodigen voor een uitgebreid gastronomisch etentje. Deze keer waren wij aan zet en uiteraard haalden we alles uit de kast om onze gasten in de watten te leggen. Naast eigen creaties, probeerde ik met succes een voorgerechtje uit van Sergio Herman en een aperitiefhapje van Alex Clevers. Mijn partner nam het dessert voor zijn rekening en hij bakte ook de broodjes. Het werd zoals gewoonlijk superleuk, maar ook erg laat.

  Hier volgt alvast een impressie, de recepten krijg je de komende weken  …

   

  kookgenootschap 010.JPG

  kookgenootschap 014.JPG

  kookgenootschap 021.JPG

  kookgenootschap 034.JPG

  kookgenootschap 036.JPG

  4.JPG

   

 • Pin it! Print

  Get fat eat this!

   

  014.JPG

  Deze boodschap stond op de verpakking van een koekje, dat ik ooit bij mijn kopje thee kreeg. Je kunt je afvragen wat de bedoeling was. Wilden ze mij iets duidelijk maken? Was het een manier om op koekjes te besparen? Want met deze boodschap denk je als klant nl. twee keer na of je het wel gaat opeten. Of was het gewoon een grapje?

  Op dit moment zou ik die boodschappen her en der in mijn voorraadkasten moeten verstoppen, want ik heb mezelf op dieet gezet ;-)

 • Pin it! Print

  een luie avond

  food


  Ik was de afgelopen dagen een beetje jaloers omwille van al die sneeuw, die overal behalve in Limburg was gevallen. Gelukkig is er vanochtend zo’n 5 cm uitgevallen en kunnen we hier ook genieten van onvervalste kerstsfeer en met het vooruitzicht op de komende feestdagen en de daarbij horende overdaad houd ik het de laatste dagen sober wat het eten betreft. Gewone, alledaagse kost, niet echt de moeite om hier te posten. Vrijdag maakte ik het me zelfs heel gemakkelijk;  wat Italiaanse charcuterie, gerookte forel met mierikswortel, carpaccio van zalm (gekocht!) en een lekker Livarotkaasje. Soms kan ik echt wel genieten van eenvoudige hapjes en een luie avond voor de buis.

 • Pin it! Print

  appels en zo ...

  P1070619

  Pfffff ….. ik heb mezelf een beetje voorbij gehold de laatste tijd, maar dat is een jaarlijks weerkerend én gelukkig ook een tijdelijk fenomeen. Vanaf nu draait het dagelijkse leven weer op een redelijk normaal pitje. Koken en bloggen, mijn twee favoriete bezigheden zijn weer aan de orde en ik begin er onmiddellijk mee. Gisterenavond heb ik nog eens lekker geëxperimenteerd en gelukkig was er na al die tijd inspiratie. Als voorgerecht maakte ik een carpaccio van rund met een salade van belugalinzen en als hoofdgerecht roodbaars met witte wijnsaus en kleurrijke bolletjes van winterknollen/wortels, de recepten krijg je de komende dagen. Vandaag ga ik de sterappeltjes uit mijn tuin verwerken tot een marmelade. De gave exemplaren worden zo gegeten, maar de appels die door het vallen gekneusd zijn belanden in potjes. Jaren geleden kocht ik die in Duitsland. Heerlijk op smaak gebracht met een vleugje kaneel, één van mijn favoriete specerijen. Ik zou ook een appeltaart of een cake kunnen bakken, want ik ben dol op appelgebak. Wie weet wat er met de appels gaat gebeuren wanneer ik eenmaal in de keuken sta. Je hoort het wel …  

 • Pin it! Print

  hartig gevulde komkommer

  komkommerschuitjes

  Recept volgt binnenkort