Pin it! Print

Shiitakes gevuld met kruidig kippengehakt

Om nog enkele kilo’s kwijt te geraken voor onze vakantie, ben ik de laatste week volledig volgens de goede voedselcombinaties aan het eten/koken. Er staan op dit moment ook geen koolhydraten op het menu. Het is uiteraard belangrijk om smakelijk en veelzijdig te koken, anders is het veel moeilijker om vol te houden. Ik combineerde deze shiitakes met gestoomde broccoli, die op smaak bracht met oestersaus, look, gember en lente-ui. Je kunt deze paddenstoelen eveneens als hapje serveren.

Voor 2 personen – klaar in 30 minuten 2

lente-uien
½ rode Spaanse peper
1 stukje gember
1 el gehakte koriander
3 blaadjes munt
2 teentjes look
250 g kippengehakt
1 el sojasaus
1 tl sesamolie
peper 8 grote shiitakes
kokosolie

Verwijder de stelen uit de shiitakes, snijd die fijn en snijd ter decoratie de hoedjes kruiselings in. Snijd kruiden, steeltjes van de shiitakes, lente-uien, peper, look en gember fijn. Meng met het gehakt en breng op smaak met sesamolie, sojasaus en peper. Vorm gehaktballetjes ter grootte van de shiitakes en druk de balletjes vervolgens in de paddenstoelen. Verwarm de kokosolie en bak de paddenstoelen met de gevulde kant naar beneden tot het vlees gaar en gekleurd is. Draai ze om en bak de shiitakes bruin. Voeg een scheutje water toe en plaat een deksel op de pan en laat nog ca. 5 minuten garen of tot het vocht opgenomen is. Serveer met gestoomde broccoli, bimi, paksoi of andere groenten. 

juni 023.JPG juni 025.JPG


 

De commentaren zijn gesloten.