Pin it! Print

Kabeljauw, gegrilde groene asperges, lente-ui en linguine van courgette

Wij eten graag culinair, maar proberen wel gezond te eten. Niet teveel vlees, af en toe vis en vooral veel groenten. Zelf eet ik overwegend vegetarisch en we lassen tevens regelmatig een maaltijd in die voldoet aan ‘de goede voedselcombinaties’. Pascale Naessens past dit o.a. toe in haar recepten en haar boeken zijn een groot succes. Nochtans is het iets waarmee ik opgegroeid ben. Ik heb deze voeding nooit strikt toegepast, omdat ik nu eenmaal een lekkerbek ben, die weinig of geen last heeft van haar spijsvertering. Tegenwoordig is er eveneens veel te doen rond koolhydraatarme voeding. Brood eet ik weinig, maar pasta vind ik super lekker. Soms laat ik die achterwege en snijd ik courgette of andere groenten in spaghettislierten. Het resultaat is een licht alternatief.

Voor 2 personen, klaar in 40 minuten

1 courgette
1 el tomatenpesto
1 takje dragon
3 lente-uien
12 kerstomaten
10 groene asperges
Olijfolie
2 kabeljauwfilets
peper en zout

Snijd de courgette in dunne slierten en blancheer die kort in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Maak de asperges schoon, door de schubben te verwijderen en de vezelige onderkant weg te snijden. Schillen hoeft niet, ik schilde de helft wel voor de presentatie. Was de tomaatjes, houd er 6 apart en halveer de rest. Halveer twee lente-uien in de lengte en snijd de rest grof. Verwarm een beetje olijfolie en bak hierin de gesneden lente-ui en gehalveerde tomaatjes lichtjes aan, voeg de courgetteslierten en een lepel tomatenpesto toe en roer goed om tot het geheel warm is. Werk af met de fijngesneden dragonblaadjes.

Grill de overige tomaten, lente-ui en de asperges in een licht ingevette grillpan. Bak de gekruide vis in een beetje margarine of olie. Verdeel de asperges over twee verwarmde borden, schep er de linguine van courgette bij, de vis en werk af met de gegrilde tomaatjes en lente-ui.

De commentaren zijn gesloten.