• Pin it! Print

  Warme salade van spitskool, baby kale, spek en aardappel

  Allemaal ingrediënten voor een ouderwetse stamppot, maar net iets anders gebracht. Bovendien heel snel klaar en een ideaal doordeweeks gerecht. Ik gebruikte kokosolie, die heel neutraal smaakt zodat alle andere ingrediënten goed tot hun recht komen. Kale ofwel boerenkool is hot en een nieuwe super food. Tegenwoordig te koop als jonge kool. De blaadjes zijn zo zacht dat ze perfect als salade gegeten kunnen worden.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Kabeljauw met Thaise curry, groene mini asperges en wilde rijst

  Je kunt kant-en-klare currypasta’s kopen, maar zelfgemaakt is veel lekkerder en frisser van smaak. Je moet natuurlijk wel een aantal ingrediënten in huis halen, maar de meeste zijn een tijdje houdbaar. De limoenblaadjes of Kaffir lime blaadjes zijn vers of diepgevroren te koop in Aziatische supermarkten, maar gedroogd ook in de betere supermarkt, evenals vers citroengras en vissaus. Dit gerecht is niet typisch Thais, ik gebruikte enkel de currypasta om in een zacht kokossausje te verwerken. De kabeljauw kan je uiteraard door eender welke witte vis vervangen.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Salade met geitenkaas, appel en rode biet

  De lente is wel begonnen, maar het is toch nog iets te vroeg voor zomerse salades. Deze klassieker smaakt het hele jaar door. Een lekkere combinatie van zout en zoet, krokant en zacht.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Gado Gado, my way

  Na een week pauze ben ik er weer helemaal. Helaas niet terug van een leuke vakantie, maar wel van enkele dagen ziekenhuis. Geen verhalen over culinaire uitspattingen ergens in een zonnig oord. Eerder over het slechtste eten dat je kan bedenken. Smakeloze groenten met al even flauwe sauzen. Sponzig brood met ongezond beleg en artificiële desserts. Geen wonder dat ik bij mijn thuiskomt hunkerde naar verse groenten. Van zodra ik mijn draai weer gevonden had ben ik beginnen koken. Het eerste gerecht was deze Indonesische Gado Gado, een salade met pindasaus/-dressing. Ik gaf er mijn eigen draai aan door de kool te vervangen door bloemkool. De tofu en sojascheuten liet ik achterwege en serveerde er voor de gelegenheid kipsatés bij.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Eendenborst met pompoenravioli

  Ravioli met pompoen en Amarettikoekjes is een klassieker uit de Italiaanse keuken, die normaal met salieboter geserveerd wordt. In dit recept laat ik de salieboter achterwege en vervang ik die door een jus op basis van wildfond en sinaasappelsap, zodat je een samenhang krijgt met de eend. Zelf pasta maken is een beetje tijdrovend, maar resultaat mocht er zeker zijn. Dit gerecht werd erg gesmaakt.

  Lees meer...