• Pin it! Print

  Schelvis met walnotenkorst en mousseline van Duvel

  image.jpg

  Een lekker herfstgerecht met vis. Je kunt dit ook met een andere witte vis maken. De walnoten passen perfect bij de knolselderij. Ik koos voor een mousseline van Duvel, omdat die de nodige bitterheid geeft. Met witte wijn krijg je een zuurdere saus. Wij dronken er uiteraard een Duvel bij en het etiket van mijn flesje week een beetje af van de andere flesjes uit de bak. Zie jij het verschil?

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Mosselen met Pernod, tomatensalsa en room

  Mosselen, tomatensalsa, room, Chili, Inge dries, culinair atelier

   

  Afgelopen 11 november, was voor ons Belgen een vrije dag en wie dichtbij de landsgrenzen woont wijkt op zo'n dag al eens graag uit naar een buurland. Doorgaans belanden wij dan in Nederlands Limburg of net over de Duitse grens in Aken, Keulen of Düsseldorf. Die dinsdag werd er koers gezet naar Eindhoven, een stad waar ik tijdens mijn kindertijd geregeld met mijn ouders heenging, vermoedelijk omdat mijn moeder van Lommel afkomstig is en vroeger in Eindhoven werkte.

  De stad was haast onherkenbaar geworden, het was immers meer dan 20 jaar geleden dat ik er nog was. We kwamen rond de middag aan en hadden eigenlijk zin in Chinees eten. Na een hele omzwerving bleken de meeste restaurants gesloten te zijn tijdens de middag en het enige open Chinese restaurant op onze route zag er wat dubieus uit.

  Uiteindelijk passeerden we bij 'Usine' en het was het leuke uithangbord (eigenlijk het gekozen lettertype, ik ben nu eenmaal graficus van opleiding) en de kleurrijke bistrostoelen buiten, die me naar binnen lokte. Het interieur stond me onmiddellijk aan. In deze oude gloeilampenfabriek van Philips is de industriële sfeer behouden, zonder koud en koel aan te doen. De indeling en de gekozen materialen en meubels zorgen toch voor een behaaglijke en vooral uniek beleving. Het plaatje klopte gewoon.

  Usine is elke dag geopend en je kunt er de hele dag terecht. Op de kaart staan zowel de gebruikelijke snacks, salades, pasta's, alsook klassiekers, al dan niet in een nieuw jasje. In een opvallend kadertje stonden warme en koude 'fruit de mer' waaronder mosselen. Wij gingen voor de mosselen met tomatensalsa, chilipeper, knoflook, peterselie, pernod en room, geserveerd met brood. Het was om duimen en vingers af te likken.

  Bij de behulpzame serveerster probeerden we het recept te ontfutselen en ze gaf ons een tipje van de sluier. Dit recept is mijn versie en qua smaak komt het erg dicht in de buurt van het mosselgerecht dat we bij Usine aten.

  Lees meer...

 • Pin it! Print

  Culinair atelier ID in Sjiek

  image.jpg

  Dit weekend stond er een interview met mezelf en over deze blog in Sjiek, de weekendbijlage van Het Belang van Limburg.