• Pin it! Print

  Courgettepannenkoekjes

  20 juli 009.JPG

   

  Tijdens onze jaarlijkse straatbarbecue brengt iedereen een zelfgemaakte salade mee. Eén van de buurvrouwen had heerlijke courgettepannenkoekjes bij en omdat mijn courgetteoogst bijzonder groot is, was haar recept meer dan welkom. Ik serveerde ze samen met andere groenten uit de moestuin, nl. gegrilde rode biet met feta, sla en een zelfgemaakte yoghurtdressing. Het was een lekkere vegetarische maaltijd!

  1 courgette geraspt (ongeschild)
  2 eieren
  Peper
  Zout
  Verse tuinkruiden: bieslook, munt, dragon of peterselie (fijngehakt)
  Olie om te bakken

  Meng alles onder elkaar. Verhit de olie in een koekenpan en vorm van het mengsel kleine pannenkoekjes. Bak ze goudbruin aan beide zijden.


  Interesse in verrassend koken met groenten?
  Schrijf je dan in voor de 'verrassende groentekeuken', donderdag 8 en 15 november 2012, om 19.00 u. in Culinair atelier ID te Genk. Prijs: € 115 voor de 2 avonden, alles (behalve schort) inbegrepen. Info zie www.culinair-atelier.be, inschrijvingen via culinair-atelier@skynet.be

 • Pin it! Print

  Forel gevuld met verse tuinkruiden op de BBQ

   007.JPG

  Gisterenavond hebben we de barbecue nog eens aangestoken en dat was alweer een poosje geleden. We hadden ‘s middag Ardense forel gekocht en met wat groenten uit eigen tuin creëerde  ik deze zuiders geïnspireerde maaltijd.

  Voor 2 personen

  2 verse forellen (schoongemaakt)
  2 takjes venkelkruid
  2 takjes dragon
  4 takjes platte peterselie
  Peper
  zout
  Enkele schijfjes citroen
  Olijfolie
  1 kleine aubergine
  ½ courgette
  2 tomaten
  1 paprika of zoete peper
  1 handvol verse basilicumblaadjes
  Olijfolie extra vergine

  Spoel de forellen schoon, dep ze droog en bestrooi de binnenkant met peper en zout en vul de holte op met de kruidentakjes en citroen. Bestrijk de vissen met olijfolie en bak ze 6 à 8 minuten op de BBQ.

  Snijd de groenten in dikke plakken en bak ook deze op de BBQ.  Pureer de basilicum met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Serveer de gegrilde groenten met de basilicumolie.

  Serveer naar keuze met brood of een aardappel.

  015.JPG