woensdag, 15 juli 2009

Mosselen op de barbecue

mosselen

 

Dit was een erg lekker experimentje. Bij mijn laatste barbecue serveerde ik als aperitiefhapje mosselen op de barbecue. De gewassen rauwe mosselschelpen werden rechtstreeks op de rooster van de barbecue gelegd. Je moet enkel wachten tot de schelpen opengaan. Ze gaan niet zo ver open als bij het koken, let er dus op dat je ze niet te lang laat liggen, want dan gaan de schelpen verbranden.

 

Bij deze, lichtjes gerookte mosselen serveerde ik een Thais geïnspireerde dressing met een beetje vers geraspte gember, wat limoensap, een stukje fijngehakte rode peper en vissaus (nam pla).

 

De overige rauwe mosselen werden ook op de BBQ gegaard, maar dit keer in een papillot van aluminiumfolie met een beetje venkel, ui, knoflook en Noilly Prat (droge vermout).  

 

10:24 Gepost door Inge Dries in BBQ | Permalink | Commentaren (4) | Tags: mosselen, mosselen op barbecue, bbq |  Facebook

Commentaren

volgens mij moet je de mosselen regelmatig omdraaien, dan gaan ze zeker en vast open.

Gepost door: Magickris10tje3 | maandag, 20 juli 2009

Je moet eens proberen om de mosselen op een kruidenbedje te leggen, een leuk experiment en zeer lekker.
Je kan ze op een bedje van rozemarijn en tijm leggen en daar nog wat dragon bij. Maak de kruiden nat dan duurt het langer voor ze verbranden

Gepost door: Stef | woensdag, 05 augustus 2009

Bij een barbecue met deksel hoef je ze niet om te draaien. Het gaat heel vlug en ze blijven heerlijk sappig.

Gepost door: Johan | vrijdag, 30 juli 2010

welke wijn zou je bij deze mosselen schenken, dezelfde als bij gekookte (bv pinot blanc) of toch een iets zwaardere

Gepost door: Mart | vrijdag, 13 augustus 2010

Post een commentaar