maandag, 24 december 2007

Mijn kerstmenu

P1020978


















Ben je even weggeglipt uit de keuken of van de feestdis?  Of ben je in allerijl nog op zoek naar een recept?  Misschien ben je niet zo een liefhebber van al dat opgeklopte feestgedruis en ben je het moe om weer naar dezelfde verhalen te luisteren, je vol te proppen met kerstkalkoen en kroketten en daarna neer te ploffen om de bank in afwachting van de kerststronk of het uitpakken van de foute cadeautjes.  Ik houd wel van een feestje, maar meestal breng ik die in de keuken door.  Op kerstavond hoef ik niet te koken, maar op 25 december bind ik de schort weer voor.  Dit jaar zijn we met twaalf, dat is al een behoorlijk gezelschap.  Nieuwsgierig wat de pot schaft? 


*****************************************************



Espuma van erwten en munt
Crème brulee van pompoen
Canelloni van knolselder met grijze garnaal 

Scampi in zachte kerrie op een zalfje van wortel, sinaasappel en gember, een kruidige citrussalade en een koekje van Parmesaan
(v - Tofu in zachte kerrie)
 
Soepje van topinamboer, gebakken Sint-Jakobsvrucht afgewerkt met julienne van Gandaham en truffelolie (v – Soepje van topinamboer met Cantharellen)

Langzaam gegaarde lamsbout met in honing geglaceerde vergeten groenten en krielaardappeltjes en gekonfijte knoflook
(v – gegrilde portobello)


Selectie van fijne kazen met groenteconfituur


Koffie of thee met zoete lekkernijen


*****************************************************


Ik wens jullie een heel fijne Kerst!

decoration



               

11:02 Gepost door Inge Dries in feesttips | Permalink | Commentaren (0) | Tags: kerstmis, kerstmenu, feesten |  Facebook

Post een commentaar