donderdag, 04 oktober 2007

Duivelse mosselen

gerechten 137










Ik bereid mosselen meestal met bier, heel zelden met witte wijn.  Doorgaans gebruik ik gewoon pils, maar het mag ook iets sterker zijn, zoals Duvel. 

Voor 2 personen

2 kg mosselen
1 flesje Duvel
¼ knolselderie (liefst met groen)
3 uien
1 teentje look
Peper
Zout

Maak de mosselen schoon.  Snijd de knolselderie in blokjes, hak enkele blaadjes van de knolselderie grof, snijd de uien in ringen en hak de look fijn. Leg een laagje groenten op de bodem van een grote kookpot, verdeel hierop een laag mosselen, ga zo verder en eindig met een laag groenten. Bestrooi met een beetje zout en flink wat vers gemalen peper en giet het bier (Duvel) erover.  Plaats een deksel op de pot en kook de mosselen tot ze open zijn. 

Mosterdsausje: Vermeng 1 el mosterd, 2 el mayonaise en 1 tl kerriepoeder.  Breng op smaak met peper.  Meng er eventueel een ½ el fijngehakte selderieblaadjes onder.     

Bij mosselen horen, voor mij althans, altijd frietjes met mayonaise en een mosselsausje. 

18:15 Gepost door Inge Dries in hoofdgerecht vis | Permalink | Commentaren (6) | Tags: mosselen, duvel, mosterdsaus |  Facebook

Commentaren

voor mij graag frietjes, mayonaise, een mosTERDsausje en...ne jupiler!

Gepost door: vinejo | vrijdag, 05 oktober 2007

Waar is de Duvel gebleven, opgedronken?

Gepost door: MVT | maandag, 21 juli 2008

mosselen liever met boord dan met frietjes,want je eet meer frietjes dan mosselen en dat is niet de bedoeling.

Gepost door: Lieve | maandag, 21 juli 2008

Oeps blijkbaar laat ik soms een steekje vallen, door een ingrediënt niet te verwerken of te vermelden in het recept. Sorry hiervoor! De recepten zijn inmiddels aangepast. Het doet me wel plezier dat de recepten met zoveel aandacht gelezen worden.

Gepost door: food fan | dinsdag, 22 juli 2008

Heerlijk mosterdsausje, maar ik voeg er alleen nog wel een tl ketchup aan toe.
Voor het zuurtje...
en een drupje water zodat het wat witter kleurt.

Gepost door: Job de Haan | vrijdag, 13 augustus 2010

mosselen met duvel nu reeds een aantal maal klaargemaakt, is en blijft een superrecept!

gunter

Gepost door: gunter | maandag, 03 januari 2011

Post een commentaar