woensdag, 28 maart 2007

Paaseieren natuurlijk kleuren

ei

Deze Chinese manier is eenvoudig en levert mooie paaseieren voor de ontbijttafel op.

 

 

 

 

 

6 hardgekookte eieren

½  Ceylon-thee

½  theelepel anijszaad

2 eetlepels sojasaus

3/4 eetlepel zout

 

Giet het kokende water op de thee en laat die 5 minuten trekken. Zeef ze daarna. Roer het anijszaad, de sojasaus en het zout door de thee. Kraak de eierschalen voorzichtig, door ze heel zachtjes over de tafel te rollen.  Laat de gecraqueleerde eieren een uur sudderen (niet koken) in de thee.  Pel de eieren (of laat de gasten dit aan tafel doen). Het ei zal lijken op antiek gecraqueleerd porselein.

 

Tip: Om eieren mooi roodbruin te koken kan je uienschillen aan het kookwater toevoegen. Witte eieren kleuren pastelroze met rodebietensap, pastelgroen met spinaziesap en lichtgeel met saffraan of kurkuma, pastelpaars met bosbessensap.  Met sjabloontjes van blaadjes zoals Klimop of touwtjes ed. kan je de eieren ook nog voorzien van figuurtjes.       

18:45 Gepost door Inge Dries in pasen | Permalink | Commentaren (0) | Tags: ei |  Facebook

Post een commentaar